Sammanfattning av serien om Generationer

I en undersökning, presenterad i Hrbloggen.se, presenterar analytikern Ellinor Ivarsson resultatet av en analys hon gjort av 100 000 medarbetarsamtal. Där visar det sig att vi har betydligt fler likheter än olikheter över generationerna.

En skillnad man kan se är att Babyboomers tycker det är viktigare att ha roligt på jobbet och bryr sig om att alla ska få samma möjlighet på företaget. Dock kan detta bero på att Babyboomers har mer livserfarenhet, och att man hittat trygghet i sin karriär på ett annat sätt än de senare generationerna. Det gör att de kan unna sig att prioritera att ha kul på jobbet.

 

Med detta kan jag konstatera att vi bör lägga mindre fokus på de problem som ofta lyfts fram med generationsklyftorna. Problem som ofta inte finns. Självklart finns olikheter, det har alltid funnits…och det tackar vi för annars hade vi varken utvecklats som människor eller i affärer.

Jag tycker det är vettigt att vi är medvetna om olikheterna för att lyckas med vår kommunikation, som ledare och inom marknadsföring…men kom ihåg, skapa inte problem av något som inte finns.

 

/Jenny Frank, konsultchef, Danda AB. 

 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor