Vi söker vem som helst till att göra vad som helst

Danda AB expanderar och söker nu dig som kan tänka dig göra precis vad som helst. Du behöver inte ha någon erfarenhet inom någon bransch och vi bryr oss inte om vilken kompetens du har. Varför ska du söka till oss? För att du behöver ett jobb helt enkelt. Som person är du flexibel, snäll, trevlig och kan tänka dig göra vad som helst

Blir du sugen på att söka ett jobb med denna annons?

Man hör från både arbetsförmedlare och jobb-coacher att man ska söka alla jobb. Hur effektivt är det egentligen? Att söka allt för att man behöver ett jobb ger ingen förtur hos någon arbetsgivare, snarare kan det bli tvärtom.

 

Gör såhär istället:

Steg 1 Läs igenom ditt CV och ta bort allt som inte är relevant. Att du är positiv, glad och kommer i tid  är inte en talang utan en självklarhet. Skriv istället vad Du vill arbeta med och vad du kan arbeta med. Vad har du för kompetens? Om du inte har erfarenhet men ändå vill byta bransch, har du någon specifik talang inom yrket som kan få en arbetsgivare att göra ett undantag?

Steg 2 Sluta söka alla tjänster. När du är klar med vad du kan och vad du vill göra. Då kan du börja selektera bort de tjänster du inte ska söka.

Steg 3 Hur ska jag visa att jag är ambitiös? Ringa upp rekryteraren? Stå utanför hans/hennes kontor? Du kan absolut göra båda men återigen måste steg 1 och 2 vara uppfyllt innan. Om du har gjort din hemläxa och vet vad du ska fråga och svara på: kör hårt.

Detta inlägg är skrivet av Elin Gheljai som arbetar med rekrytering på Danda. Har du några synpunkter/frågor kan du mejla till elin@danda.se 

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor